Kosár
Keresőtávcső.hu vadász- és sport optika

Opticron Aurora BGA VHD 8x42 távcső

SKU: 04088
Szállítási költség : 1 490 Ft-tól
✔   Készleten
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 30 év
349 500 Ft

Az Opticron Aurora BGA VHD 8x42 távcső új szintre helyezi a tervezés maximumát, több mint fél évszázad gyártói tapasztalata ölt testet ebben az ED-lencsés távcsőben.

Az Opticron vállalat legújabb prémium kategóriájának zászlóshajójára elegáns, kissé visszafogott külső, pontos mechanikai kivitelezés, valamint kiemelkedő optikai minőség jellemző.

Minden távcső legfontosabb részét az optika képezi, amelyet az Opticron Aurora BGA VHD 8x42 távcső esetében perfekcionalista elvárásoknak is megfelelő optikai elemek alkotják. A gyártó most is kitett magáért, hiszen egy teljesen új tervezésű optikával rukkoltak elő, amely a kép szélén is nagy mértékben korrigált széltorzítású, hatalmas látómezős élménnyel jutalmazza meg használóját.

Az alacsony színszórású drága ED-üveganyagok használata a kromatikus aberrációt még extrém körülmények között is magas szinten kizárják. Az optikai rendszer kitűnő fényhasznosító képességét, éles és kontrasztos leképezését garantálja, hogy minden felületen többrétegű tükröződéscsökkentő réteget találunk, ezen túlmenően a tetőél prizmák anyaga BAK4. A prizmák természetesen fázisbevonattal valamint az Opticron egyedi Oasis bevonatával is ellátottak a ragyogóan élénk színek érdekében.

A látcső látómezeje 1000 m-en 141 m ami nagyon gazdag látómezőt garantál, mely a VHD optikai rendszer "field flattener" technológiájának köszönhetően a peremek mentén is kimagaslóan éles. Jó hír, azoknak akik a természet makró szegmense iránt is érdeklődnek, hogy ezzel a műszerrel akár 1.9 méterre lévő pillangókat, hüllőket és egyéb állatokat és növényeket is könnyűszerrel becserkészhetünk.

A távcső frontlencséi jó 10 mm-el beljebb találhatóak mint a teljes tubus vége, ami azért nagyon előnyös, mert kizárja az oldal irányból jövő fénysugarakat, ezek ugyanis becsillanásokat okozhatnak az olcsóbb kivitelű távcsövekben. Az Opticron Aurora BGA VHD 8x42 távcsőben becsillanásoknak, fény-ködléseknek nyomát sem lehet találni, a látott kép természetes ragyogó telt színekkel, fantasztikus kontraszttal, finom részletekkel, döbbenetes képélességgel párosul.

A magnézium ötvözet vázat borító matt fekete gumírozott borítás akár hosszan tartó használat közben is nagyon kényelmes, ergonomikus fogást eredményez. A neoprén nyakpánt is kellően széles és puha kialakítású ahhoz, hogy a távcsövet hosszú ideig használatba tartsuk.

Sok távcsővel ellentétben az Opticron Aurora BGA VHD 8x42 távcső fókuszírozója kényelmesen nagy átmérőjű, mentes a holtjátéktól és lehelet finoman jár 500° alatt az egyik végponttól a másikig. Itt találjuk az 5 dioptria értéken át állítható tekerő gombot is, amit hátrahúzva, -majd visszatolva az állító mechanizmust, lezárjuk a beállított értéket, így nem fordulhat elő a véletlen elállítódás.

Természetesen a magnézium ötvözet ház nitrogén töltésű és egyben vízálló is. A gyártó szerint 5 méter mélységű vízbeejtést is túlél beázás nélkül (ezt azért direkt nem célszerű kipróbálni). 

Szemüvegesek számára ajánlott hogyha tehetik használják távcsövüket szemüvegüket levéve, azonban vannak olyan szemproblémák amelyek ezt nem teszik lehetővé, de az ilyen szemüvegesek a távcső 20 mm es pupillatávolságának köszönhetően szemüvegben is tudják majd használni műszerüket. A kitekerhető szemkagyló 4 fokozatban egyéni igényeinknek megfelelően állítható megfelelő pupillatávolságba.

Van még két jó hírünk: a termék Japánban készült és 30 év gyártó garanciát vállal az Opticron cég a termékre.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
Alapadatok
Nagyítás: 8 x
Objektív átmérő: 42 mm
Súly: 725 g
Méret (MxSz): 152 × 132 × 52 mm
Váz anyaga: fém (magnézium) 
Vízhatlan: Igen 
Gáztöltés: Nitrogén 
Optikai rendszer
Prizmák anyaga: BAK4 
Prizmák típusa: Tetőél prizma 
Bevonat: Fully Multicoated 
Fázisbevonat: Igen 
Látómező: 8.1 °
Látómező: 141 m (1000 m-en)
Közelfókusz: 1.9 m
Betekintési távolság: 20 mm
Szemtávolság: 56 - 75 mm
Kilépő pupilla: 5.3 mm
Relatív fényesség index: 28 

Kiemelten ajánljuk

Az akciós árak a főtermékkel együtt történő vásárláskor érvényesek!

Baader Optical Wonder optikai tisztító kendő Baader Optical Wonder optikai tisztító kendő
3 200 Ft
L-adapter Opticron (keskeny) L-adapter Opticron (keskeny)
5 100 Ft
Baader Optical Wonder optikai tisztító folyadék (100 ml) Baader Optical Wonder optikai tisztító folyadék (100 ml)
5 800 Ft
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.